Nieuwsberichten

« Terug

Project van het jaar: Veiligheidsregio Fryslân

AIB Safetech Project van het jaar: Veiligheidsregio Fryslan  (1).jpeg05 jan

Met verschillende sleutelbossen van 65 verschillende brandweerkazernes rondlopen, en net pech hebben als iemand anders al het sleutelbos mee heeft dat u eigenlijk wilde gebruiken. Dat is nu verleden tijd! Wij adviseerden Veiligheidsregio Fryslân over een veiliger systeem om mee te werken: een tag!

Veiligheidsregio Fryslân nam in 2014 de kazernes van gemeenten over. Door de overname had de brandweer van regio Friesland een grote verzameling van sleutelbossen. Er hingen veel nadelen op het gebied van veiligheid aan dit systeem: sommige sleutels konden zowel gemeenten gebouwen als brandweerkazernes openen, het was niet altijd duidelijk waar alle sleutelbossen zich bevonden, voor het laten bijmaken van sleutels moest eerst de gemeente nog gecontact worden, en sleutels waren niet altijd voor iedereen beschikbaar… Over het algemeen onhandig!

Met het nieuwe systeem kunnen deuren en hekken echter worden geopend met een taglezer. Elke medewerker heeft een persoonlijke tag gekregen, met gepersonaliseerde rechten. Er kan op deze manier vanuit één systeem worden bepaald wie welke rechten heeft, en bij bijvoorbeeld verlies van een tag kunnen ook meteen rechten worden uitgezet.

“Het toegangssysteem is inbraakwerend en de koppeling met de gemeentelijke gebouwen verdwijnt. Dat vergroot de veiligheid.”
We zijn trots op dit veilige, flexibele en efficiënte systeem! Heeft u een veiligheidsvraagstuk? Twijfel niet om contact met ons op te nemen.

neem contact met ons op ››

« Terug

Scroll naar boven