Nieuwsberichten

« Terug

Waarom zijn beveiligingsadvies en periodiek beveiligingsonderzoek belangrijk voor uw organisatie?

3-Beveiligingsadvies-en-beveiligingsonderzoek.jpg03 mei

Adviserend IngenieursBureau Safetech is gespecialiseerd in het opstellen van beveiligingsadviezen en het uitvoeren van beveiligingsonderzoeken. Bij beveiligingsadvies wordt er een risicoanalyse gedaan en vervolgens een beveiligingsplan opgesteld om uw beveiliging te optimaliseren. Een beveiligingsonderzoek noemen we ook wel een security scan. Hierbij onderzoeken we onder andere hoe hoog de security awareness is binnen uw organisatie, of de toegangs- en beveiligingsprocedures nog worden nageleefd en of er lekken in de beveiliging zitten. Welke redenen zijn er om als organisatie te kiezen voor beveiligingsadvies en beveiligingsonderzoek te laten uitvoeren?


Het kan voorkomen dat bedrijven juist over dat ene onderdeel of die informatie beschikken waar concurrenten, criminelen en/of terroristen naar op zoek zijn.

Beveilig nu ››

Beveiligingsadvies

“De securitywereld verandert. Regelmatig komen er nieuwe toegangs- en beveiligingssystemen op de markt. Ook het dreigingsniveau verandert, waardoor organisaties kwetsbaarder kunnen worden. Verder kan de overheid haar regels op gebied van beveiliging, vaak wegens de toenemende dreiging, aanscherpen”, aldus Giliam van der Weide MSec, consultant security & safety bij AIB Safetech.

Vaak vormt een specifieke dreiging een reden voor organisaties om een beveiligingsadvies bij Safetech aan te vragen. Sommige bedrijven kunnen over informatie of onderdelen beschikken die voor criminele of zelfs terroristische organisaties zeer interessant zijn. Met name in de vitale sectoren. “Het kan voorkomen dat bedrijven juist over dat ene onderdeel of die informatie beschikken waar criminelen of terroristen naar op zoek zijn. Het is belangrijk om je als organisatie daartegen te beschermen”, aldus Giliam. Door middel van ons beveiligingsadvies krijgt u inzicht in wat de beveiligingsrisico’s binnen uw bedrijf zijn en of uw beveiliging nog up-to-date is.

Beveiligingsonderzoek

U kunt nog zoveel beveiligingsmaatregelen hebben ingevoerd, als niemand inziet waarom die nodig zijn, is uw inspanning tevergeefs. Daarom is het belangrijk de security awareness onder uw personeel ‘levend’ te houden en te laten onderzoeken. In welke maten zijn zij zich bewust van de beveiligingsrisico’s? Weten ze hoe ze op een veilige wijze met persoonsgegevens dienen om te gaan? Beschermen zij de bedrijfsinformatie op de juiste wijze? En worden alle beveiligingsprocedures wel gehandhaafd? Dergelijke zaken testen wij met een beveiligingsonderzoek.

Giliam: “Als bedrijven volgens de richtlijnen van DHM Security Management zijn beveiligd, zullen organisaties jaarlijks hun beveiligingsprocedures en -systeem evalueren, om nog te voldoen aan de eisen en de huidige dreigingen. Beveiligingsonderzoek kan hier een mooie invulling aan geven. Door middel van onder andere fysieke penetratietesten kunnen eventuele lekken op een zeer effectieve manier worden opgespoord.” 

Meer informatie 

Heeft u interesse in beveiligingsadvies of beveiligingsonderzoek en wilt u weten of dit een oplossing kan zijn voor de beveiliging van uw organisatie? Neem dan vooral contact met ons op. We voorzien u graag van meer informatie. 

Beveilig nu ››

« Terug

Scroll naar boven