Nieuwsberichten

« Terug

Beveiligingsadvies: dit komt erbij kijken

14-Beveiligingsadvies-en-beveiligingsonderzoek.jpg11 jan

Beveiligen is een kunst. Er komt veel bij kijken om een bedrijfspand effectief te beveiligen. De voorbereiding en de implementatie van een goede beveiliging zijn grote, gecompliceerde projecten. Bij Advies IngenieursBureau Safetech zijn we erin gespecialiseerd dit zo optimaal mogelijk te realiseren. Dit doen we onder andere met het verlenen van beveiligingsadvies. “Naar aanleiding van het beveiligingsadvies zorgen we ervoor dat de organisatorische, fysieke en elektronische beveiliging van een gebouw of organisatie is afgestemd op het aanwezige risico”, aldus Giliam van der Weide MSec, consultant security & safety bij AIB Safetech.

Risicoanalyse

Binnendringen, diefstal, fraude, vernieling, afpersing, gewapend geweld: het zijn allemaal zaken die de bedrijfscontinuïteit kunnen beïnvloeden. Maar in hoeverre geldt dat voor uw organisatie? Wat kunt u voor dreiging verwachten? Wij zoeken dit voor u uit met behulp van DHM Security Management®. Een uiterst betrouwbare methodiek om heel de beveiliging van uw organisatie door te lichten en te kijken waar de eventuele lekken zitten. Wij analyseren op deze wijze de risico’s die zich bevinden in uw huidige beveiligingsbeleid, toegangsbeleid of in de technische beveiliging van uw organisatie. Vervolgens stellen we een beveiligingsplan op.

Onze diensten stemmen we af op de wensen van de klant. Hij bepaalt in hoeverre hij wil worden ontzorgd.

Beveilig nu ››

Beveiligingsplan

Als onderdeel van ons beveiligingsplan bevinden zich PvE’s (Programma van Eisen) voor de OBER (Organisatorische, Bouwkundige, Elektronische en Reactieve) beveiligingsmaatregelen. Ook de technische specificaties voor de OBER-maatregelen staan hierin. Hieronder een verkorte uitleg van OBER:

  • Organisatorische maatregelen zijn gericht op de procedures die u en uw medewerkers dienen te volgen om uw pand veilig te houden. Denk aan het sleutelbeheer of het voorkomen van zichtbare afwezigheid.
  • Bouwkundige maatregelen hebben betrekking op plaatsen in het gebouw die kwetsbaar zijn voor inbraak. Denk aan ramen, deuren, koepels, daken, wanden et cetera. Ook meeneembeperkende maatregelen zijn hierbij van belang.
  • Bij elektronische maatregelen kunt u denken aan detectoren, zoals: magneetcontacten, bewegingsmelders en glasbreukmelders, maar ook aan Video Surveillance Systemen (VSS) en Elektronisch Toegangs Beheersystemen (ETB).
  • Reactieve maatregelen hebben betrekking op de reactiesnelheid van derden. Hoe snel wordt het afgaan van een alarm opgevolgd door de bewakingsdienst of de poltie. 

Aanbestedingsprocedure beveiligingsbedrijf

Als u eenmaal akkoord bent gegaan met ons beveiligingsplan, is het van belang een partij te vinden die deze beveiligingsmaatregelen gaat uitvoeren. U kunt zich hierbij door ons laten begeleiden, maar u kunt het ook geheel aan ons overlaten. Door middel van een aanbestedingsprocedure kunnen wij een kundig bedrijf voor u selecteren. Wij weten immers exact wat u nodig heeft en zijn bekend met de markt.

Giliam: “Onze diensten stemmen we af op de wensen van de klant. Hij bepaalt in hoeverre hij wil worden ontzorgd. Bij het ene bedrijf treden wij op als interim projectmanager om het gehele beveiligingsproject te begeleiden. En voor het andere bedrijf adviseren wij alleen op technische aspecten. Er zijn projecten waarbij wij zelfs ontzorgen bij de interne communicatie. Dit komt bijvoorbeeld voor wanneer een bedrijf een nieuw toegangscontrolesysteem krijgt en daardoor nieuwe pasjes nodig heeft voor de hele organisatie.”

Onderhoud en keuring

Verder is het van belang een uitvoerige opleveringskeuring uit te voeren. Voldoet alles aan de PvE? Hierin kunnen wij eveneens ondersteunen of geheel ontzorgen. Als de nieuwe beveiligingsmaatregelen eenmaal zijn gerealiseerd, is het tijd om stil te staan bij het periodieke onderhoud. Ook daar moet aan worden gedacht.

Uw organisatie beveiligen?

Wij stellen niet alleen een beveiligingsadvies op voor bedrijven. Ook familiebeveiliging, het begeleiden van VIP’s en safe house constructies behoren tot onze specialiteiten. Wilt u meer weten over hoe we uw organisatie kunnen beveiligen? Wij helpen u graag. U kunt ons vrijblijvend benaderen per telefoon, per e-mail of via het invulformulier op de website.

Beveilig nu ››

« Terug

Scroll naar boven