Nieuwsberichten

« Terug

Even voorstellen: Onze nieuwe collega Youssef!

Youssef-3.jpg06 apr

Sinds begin van het jaar is onze nieuwe collega Youssef bij ons aan het werk. We stellen hem graag aan u voor. In dit blog vertelt Youssef over zijn start bij AIB Safetech, zijn functie als Consultant physical Security, zijn arbeidsverleden en meer!

Mijn naam is Youssef Majouri en ik ben 40 jaar oud. Ik ben geboren en woonachtig in Amsterdam. Vijf jaar geleden ben ik getrouwd met mijn vrouw. Samen hebben we een dochtertje van 2,5jr oud. Mijn vrije tijd besteed ik graag met mijn dochtertje, het kijken van voetbalwedstrijden, films en documentaires en aan lezen. Als hobby werk ik aan computers en ben ik bezig met andere technische snufjes in en rond het huis.

De sfeer is goed en informeel, iedereen is vriendelijk. Ik voel me echt welkom bij dit bedrijf.

Vacature

Youssef vertelt dat hij in 2018 tijdens het volgen van een studie bij SOBA Security Academy kennis heeft gemaakt met Giliam van der Weide, Armand van Bercheycke en AIB Safetech. Vervolgens heb ik altijd contact gehouden met Giliam. Eind 2021 zag ik op de LinkedIn van AIB Safetech de vacature Consultant physical Security voorbijkomen. Na mijn interesse getoond te hebben, mocht ik al gauw komen kennismaken. De inhoud van de functie sprak mij erg aan en de klik was direct heel goed. Met als resultaat dat ik per 1 maart in dienst ben getreden bij AIB Safetech!

Eerste indruk

Mijn eerste indruk van AIB Safetech is dat zij bij veel toonaangevende en complexe projecten betrokken zijn. Zij leveren de expertise op gebied van Security waar die het beste tot zijn recht komt: medium en high risk. De sfeer is goed en informeel, iedereen is vriendelijk. Ik voel me echt welkom bij dit bedrijf en bij de zusterbedrijven. Ook maatschappelijk geeft het veel voldoening om aan een veiliger Nederland te werken.

Functie als Consultant physical Security

In mijn functie houd ik mij bezig met het afwisselend uitvoeren van kleine en grote projecten, zoals adviesprojecten en het begeleiden van uitvoeringstrajecten. Hierbij hoort het opstellen van adviesrapporten, offertes, Programma van Eisen, het controleren van ontwerpen en bij de opdrachtgever de eisen en wensen bespreken. Naast dat hier een adviserende rol in zit, moet dit ook goed aansluiten op het beveiligings- of toegangsbeleid van de opdrachtgever. Verder komt het ook weleens voor dat ik deelneem aan het aanbestedingsteam van de opdrachtgever om een project samen aan te besteden.

Wanneer ik bewustwording bij de gesprekspartner bereik, geeft mij dat veel positieve energie.

Positieve energie

Wat mij het meest trekt aan de functie is de afwisseling en de toonaangevende en complexe projecten. Ik vind het leuk om vanuit mijn ervaring kritisch naar vraagstukken en oplossingen te kijken. Wanneer ik bewustwording bij de gesprekspartner bereik, geeft mij dat veel positieve energie. Hoge kwaliteit beveiliging tegen reële kosten is daarin mijn belangrijkste drijfveer.

Arbeidsverleden

Ik heb in totaal 18 jaar bij GVB gewerkt in Amsterdam, waarvan de laatste negen jaar als beveiligingsexpert. Mijn rol, Beheerder Vastgoed, hield het beheren van meer dan 70 objecten in. Eén van deze objecten was een bedrijfsalarmcentrale en was ik verantwoordelijk voor de beveiliging, realisatie en instandhouding van beveiligingsinstallaties. Tijdens het vervullen van deze functie heb ik naast de realisatie in de praktijk ervaren wat er bij het gebruik en beheer van beveiligingsinstallaties komt kijken, hoe je dit kunt inbesteden of juist kunt uitbesteden en welke onderhoudsstrategie het beste bij welke situatie past.

Daarnaast nam ik regelmatig deel aan projecten, aanbestedingen van beveiliging en bewaking en was ik vraagbaak (op het gebied van beveiliging) voor de gehele organisatie. Begeleiding, instructie en coaching van de gebruikers van beveiligingssystemen maakte het plaatje compleet om de organisatorische kant van beveiliging te stroomlijnen en in goede banen te leiden.

Ambities

Ik heb zeker ambities. Ik zou mij graag, naast de technische kant, verder verbreden in de beveiliging, met o.a. informatiebeveiliging, cybersecurity, particulier onderzoeker en proactieve beveiliging.

« Terug

Scroll naar boven