Nieuwsberichten

« Terug

“De rol van beveiligingsadviseur past goed bij mij”

24 - Brian van den Bos 2.jpg12 jan

Brian van den Bos over zijn functie als Senior Consultant Physical Security

In juli 2021 hebben wij ons team versterkt met Brian van den Bos. Als Senior Consultant Physical Security adviseert hij onze klanten op het gebied van organisatorische, bouwkundige en technische beveiligingsmaatregelen. Brian: “Ik verdiep me graag in de werkprocessen van organisaties en zoek op basis daarvan naar de juiste oplossing. De rol van beveiligingsadviseur past daarom goed bij mij.”

Van elektricien tot beveiligingsadviseur

Brian begon zijn loopbaan als elektricien en rolde na een aantal jaar in de wereld van fysieke beveiliging, waarin hij vele functies heeft vervuld: van accountmanager, system integrator tot beveiligingsadviseur. Daarnaast is hij docent bij SOBA security, waar hij ieder half jaar tien dagen voor de klas staat om installateurs belangrijke facetten van het beveiligingsvak bij te brengen. Daar leerde hij ook Armand van Bercheycke kennen, onze directeur. Toen Armand SOBA overnam werkten ze steeds vaker samen. Zo kwam Brian uiteindelijk bij Safetech terecht.

Intensief klantcontact

“Als adviseur zit ik naast de klant, daardoor is het contact zeer intensief. Ik krijg een kijkje in de keuken bij bedrijven. Dat vind ik het mooie aan deze functie”, zegt Brian. “Bovendien is beveiligingsadvies heel breed. Vaak denken klanten dat het alleen gaat om technische oplossingen, maar het organisatorische vlak is net zo belangrijk. Het anders inrichten van werkprocessen, goederen- en/of personenstromen kunnen bijvoorbeeld ook een goed middel zijn om het risico op derving te mitigeren.”

Samen met zijn collega’s realiseert Brian complete adviestrajecten. Deze bestaan uit het leren kennen van een organisatie, inschalen van risico’s, opstellen van beleid en definiëren van maatregelen. Voor het installeren van de beveiliging zoeken ze naar de juiste aannemers en installateurs. Ook begeleiden ze de implementatie van de maatregelen en voeren ze voor de oplevering nog een afnametest uit om te controleren of het systeem goed werkt.

Nazorgtraject

Vaak volgt uit zo’n adviestraject een nazorgtraject. Brian: “Ik bezoek klanten periodiek om te vragen of de beveiligingsmaatregelen nog naar wens zijn. Ook onderzoek ik of ze de systemen ten volle benutten, zodat ze meer rendement uit deze investering kunnen halen.”

Voor Brian is zijn adviseursrol meer hobby dan werk. “Ik ben nieuwsgierig en leergierig van aard. Als ik bij klanten langsga leer ik iedere keer weer iets nieuws. Wat voor werk doen ze? Wat houdt ze bezig? Hoe reilt en zeilt de organisatie? Ik wil alles doorgronden. Deze aandachtige houding helpt mij bij het opstellen van een beveiligingsadvies dat goed past bij de wensen van de klant.”

« Terug

Scroll naar boven