Home ›› Diensten ›› Persoonsbeveiliging

Persoonsbeveiliging vereist ervaring en een waterdichte aanpak

Zelfs al leven we in één van de veiligste landen ter wereld, bedreiging komt helaas nog te vaak voor. In zulke gevallen is persoonsbeveiliging vaak een onmisbaar onderdeel van de oplossing. Het kan gaan om een vermogende particulier, de andere keer om een CEO met een zware (maatschappelijke) verantwoordelijkheid en zijn de (commerciële) belangen groot. In het ernstigste geval neemt een derde partij het recht in eigen hand en gaat over tot bedreiging. Of het een reactie vanuit emotie is of een uitgekiende tactiek, de effecten van een bedreiging zijn altijd groot.

Persoonsbeveiliging camera
vragen over persoonsbeveiliging? stel ze hier ››

De onschuld van alledaagse situaties is voorbij: het leven van de bedreigde en soms zelfs van hun gezin, is niet meer hetzelfde. Om de bedreiging altijd een stap voor te blijven en, waar mogelijk, toch nog een draagbaar leven te faciliteren, is adequate actie onontbeerlijk. In samenwerking met gerenommeerd beveiligingspartner Pinkerton, verzorgt AIB Safetech persoonsbeveiliging van het hoogste niveau.

Persoonsbeveiliging via de PROBER-aanpak

Omdat bedreigingen voorkomen in alle vormen en maten, moet de persoonsbeveiliging eveneens flexibel en waterdicht zijn. AIB Safetech en Pinkerton maken gebruik van een beproefde methode om dreiging in elke vorm te anticiperen, volgens het principe van “eerst signaleren, daarna vertragen.” Deze methode bestaat uit het toepassen van de zogenoemde PROBER-maatregelen.

  • Preventie observaties, specialisten van Pinkerton monitoren de fysieke en sociale activiteit rondom de opdrachtgever en het gezin.

  • Organisatorische maatregelen, die een leefkader inrichten die het risico minimaliseert. Zij zijn erop gericht bouwkundige en elektronische maatregelen hun volle potentieel te laten benutten.

  • Bouwkundige maatregelen, zijn erop gericht om het potentiële indringers zo moeilijk mogelijk te maken om binnen te dringen in bijvoorbeeld de woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanbrengen van inbraakwerende of soms kogelwerende deuren en ramen. Soms is een ‘Panic-Room’ in de woning een passende maatregel.

  • Elektronische maatregelen, die de woning of de omgeving surveilleren, of een persoonlijke paniekknop. Zij zorgen ervoor dat een poging tot indringing zo vroeg mogelijk wordt gesignaleerd en slaan alarm. Ze zijn een essentiële schakel om te kunnen reageren.

  • Reactieve maatregelen worden vooral door onze partner Pinkerton verzorgd. Dit betreft alle manieren waarop een sluitende alarmopvolging wordt ingericht. Voor hun aanpak, zie ook hun site.

Persoonsbeveiliging walkie talkie
vragen over persoonsbeveiliging? stel ze hier ››

Veiligheid is ook acceptatie

De ruime ervaring van AIB Safetech stelt ons in staat om ook rekening te houden met de realiteit van een beveiligd leven. Veiligheid blijft bij onze persoonsbeveiliging de eerste prioriteit. Maar zelfs het gebruik van de meest geavanceerde technologie richt niks uit, als deze op de verkeerde manier wordt gebruikt. Wij realiseren ons dat de effectiviteit van persoonsbeveiliging samenhangt met zowel de kwaliteit van de maatregelen, als hun acceptatie. Daarom verliest AIB Safetech nooit het persoonlijke aspect van de beveiliging in een privé-omgeving uit het oog. De maatregelen worden op maat ontworpen in samenspraak met de beveiligden (vaak bewoners) zelf. Hierbij wordt altijd aandacht besteed aan het bedieningsgemak van de technologie die gebruikt wordt.

Persoonsbeveiliging in ervaren handen

De lange staat van dienst van AIB Safetech heeft vele tastbare resultaten opgeleverd, zoals de toestemming van het SERN om Securityvalidaties uit te voeren, of het gebruik van ‘mystery guests’ om de beveiliging aan een stresstest te onderwerpen. Deze methoden hebben al velen overtuigd, bewijst ook de lange lijst van high-risk organisaties in Nederland die wij beveiligen. Bent u benieuwd hoe AIB Safetech u van dienst kan zijn met persoonsbeveiliging? Schroom niet om vrijblijvend contact op te nemen via één van onze kanalen. Bedreiging is altijd een serieuze zaak, maar met AIB Safetech is het ook een leefbare zaak.

Contact

Scroll naar boven