Home ›› Dhm Security Management

DHM Security Management® van AIB Safetech

DHM Security Management® voorkomt onbevoegde beïnvloeding van bedrijfsactiviteiten.

De afgelopen 25 jaar hebben steeds meer organisaties hun beveiliging ingericht volgens DHM (De Haagse Methodiek) Security Management®. Deze beveiligingsmethodiek is toonaangevend in Nederland. De zusterorganisaties van Adviserend IngenieursBureau Safetech faciliteren opleidingen in security, waaronder DHM Security Management®. Wat houdt DHM Security Management® precies in en waarom is dit belangrijk voor uw organisatie?

AIB Safetech DHM security management
vragen over DHM security management®? stel ze hier ››

DHM security management®

Met behulp van DHM Security Management® kunnen bedrijven en andere organisaties hun beveiliging gestructureerd opzetten, vanaf het beleid tot en met de uitvoering, inclusief kwaliteitsborging. Hierdoor zijn alle betrokken partijen die te maken hebben met security in staat om goed met elkaar samen te werken. Ook sluiten hierdoor alle beveiligingsmaatregelen die intern worden getroffen, perfect aan op externe handelingen van alarmcentrales, bewakingsorganisatie, politie, enzovoort. De continuïteit en de kwaliteit van de beveiliging worden op deze wijze gewaarborgd. Als u DHM Security Management® invoert binnen uw organisatie, beperkt en voorkomt u incidenten, waaronder onbevoegde beïnvloeding van uw bedrijfsactiviteiten door criminelen.

DHM security management® opleiding

Steeds meer personeelsleden, vaak managers, worden betrokken bij securitytaken. Het is van belang dat zij ook weten hoe het beveiligingsbeleid binnen uw organisatie is geregeld, zodat de kwaliteit en continuïteit niet verminderen. Ziet u dit binnen uw organisatie gebeuren? Overweeg dan uw medewerkers de post-HBO Registeropleiding DHM Security Management® of de cursus ‘Inzicht in DHM’ aan te bieden. De registeropleiding is onder andere opgezet voor medewerkers die na het behalen van hun hbo of wo-diploma tijdens hun functie te maken krijgen met security. Raadpleeg hier de exacte toelatingseisen voor deze opleiding. Onze Consultant Security & Safety Giliam van der Weide MSec is gecertificeerd docent ‘Inzicht in DHM’.

DHM security management® thema’s

Tijdens de DHM Security Management® registeropleiding komen onder andere de volgende thema’s aan bod: het diagnosemodel ‘Beheersbaar’, het verrichten van een Interne Security Audit, het Beveiligingsvoorschrift tegengaan Onbevoegde Beïnvloeding, Incident beheersbaar, Periodiek Inspectie Programma, informatiebeveiliging en de ethische gedragscode. Lees hier de gehele opleidingsinhoud.

DHM security management AIB Safetech
vragen over DHM security management®? stel ze hier ››

Uw organisatie regelmatig laten toetsen op basis van DHM Security Management®

Het is van belang periodiek te controleren of de beveiliging van uw organisatie nog voldoet, de methode DHM Security Management® is hiervoor de facto standaard in de markt. AIB Safetech kan dit voor u uitvoeren door middel van een Interne Security Audit en vervolgens checken door het uitvoeren van een beveiligingsonderzoek. Onze zusterorganisaties (SOBA Security Opleidingen, SOBA Security Academy, SPV en DHM Security Instituut), werken met 150 freelance docenten die we regelmatig raadplegen voor deze audits. Bovendien werken een aantal docenten bij AIB Safetech. Dit alles maakt het mogelijk om als één groot safety en security specialistennetwerk te opereren.

DHM Security Management® advies

Als u nog geen beveiligingsbeleid heeft dat is ingericht volgens DHM Security Management®, bieden we u beveiligingsadvies aan. Dit begint met een risicoanalyse. Vervolgens zullen we onder meer een beveiligingsbeleid en beveiligingsplan opstellen. Ook stellen we Programma’s van Eisen samen op basis van Organisatorische, Bouwkundige, Elektronische en Reactieve beveiligingsmaatregelen (OBER). Lees meer over beveiligingsadvies.

Contact

Scroll naar boven