Home ›› Awareness Test Voor Uw Organisatie

Awareness test voor uw organisatie

Leven uw medewerkers alle beveiligingsprocedures na binnen uw organisatie? Dit kunt u controleren door middel van een awareness test. Veel incidenten worden veroorzaakt door onjuist handelen en onwetendheid van medewerkers. Hierdoor ontstaan zwakke plekken in uw beveiliging. Adviserend IngenieursBureau Safetech maakt deze valkuilen zichtbaar en verhoogt zo de awareness binnen uw organisatie.

AIB Safetech Awareness test
vragen over onze awareness test? stel ze hier ››

Wat is een awareness test?

Tijdens een awareness test controleren we of de security awareness onder uw medewerkers voldoende aanwezig is. Wij onderzoeken of ze in staat zijn beveiligingsincidenten op tijd af te wenden of te voorkomen. Hoe verantwoordelijk voelen zij zich voor uw organisatie en hoeveel kennis hebben ze van de beveiligingsrisico’s?

Fysieke penetratietest

Hoe gaat een awareness test in zijn werk? Beveiligingsonderzoek bestaat onder andere uit fysieke penetratietesten/red teaming. Tijdens een fysieke penetratietest stellen we een realistisch aanvalsscenario op. Een voorbeeld hiervan is een mystery guest onderzoek. Een ongenode gast probeert binnen te komen bij uw organisatie door middel van een praatje of fictief project. Deze persoon gaat vervolgens uw beveiliging onderzoeken. Hoe snel komt hij aan bepaalde vertrouwde gegevens? Hoe gemakkelijk komt hij een extra goed beveiligde ruimte binnen? Vaak bestaat deze awareness test uit meerdere onderdelen met vervolgscenario’s en duurt ongeveer 2 tot 4 weken.

Digitale weerbaarheid testen

U kunt ons ook vragen een digitaal onderzoek uit te voeren. Hierbij meten we de digitale weerbaarheid van uw organisatie. Weten uw medewerkers hoe ze virussen kunnen herkennen? Kunnen zij phishing (internetfraude) ontdekken? Weten zij hoe ze op de computer met vertrouwelijke informatie moeten omgaan?

Awareness test adviesrapport

Uiteraard doen we dit niet voordat we weten welke wetten en normen er gelden binnen uw organisatie. Na uw akkoord gaan we aan de slag. Aan het eind van de awareness test ontvangt u een adviesrapport. Dit bestaat uit de resultaten en aanbevelingen. Welke zaken moet u regelen om in de toekomst beter beveiligd te zijn? Hoe kunt u uw medewerkers bewuster maken van de beveiligingsprocedures? We kunnen u ook ondersteunen bij het opzetten van een Security Awareness Programma.

Awareness test AIB Safetech
vragen over onze awareness test? stel ze hier ››

Awareness test gevolgd door een Security Awareness Programma

Als uit de awareness test blijkt dat uw medewerkers onvoldoende weten, raden wij u aan hen op te geven voor een Security Awareness Programma. Dit realiseren wij in samenwerking met onze zusterorganisatie SOBA Security Opleidingen. Tijdens de training zorgen wij ervoor dat uw medewerkers weten wat de beveiligingsrisico’s zijn bij onjuist handelen. En wat dit betekent voor uw organisatie. We brengen hen bij dat ze medeverantwoordelijk zijn ten aanzien van de beveiliging van uw organisatie. Het hoort bij hun rol hier uiterst zorgvuldig mee om te gaan. Een Security Awareness Programma kunnen we ook voorafgaand aan de fysieke penetratietest realiseren.

Contact

Scroll naar boven